De TV van gisteren: 1,6 miljoen voor Floortje in Jemen

Floortje naar het einde van de wereld was deze week geen gezellige boel. Toch trok de presentatrice 1,64 miljoen kijkers met haar penibele trip naar Jemen.

Floortje naar het einde van de wereld was in Jemen om aandacht te vragen voor de oorlog die daar al jaren gaande is en de ellende waar de bevolking mee te maken heeft. Ze kwam prompt zelf midden in de oorlogsellende terecht en dat maakte indruk.

Bon Bini Holland

Daartegenover programmeerde RTL 4 de film Bon Bini Holland met vooral veel Jandino Asporaat. En daar trok de zender een best aardige 771.000 kijkers mee. De meningen over de kwaliteit van de film liepen danig uiteen.

5 jaar later

De derde aflevering van 5 jaar later leverde behoorlijk wat kijkers in. De aflevering waarin Beau van Erven Dorens met Sacha de Boer sprak, wist slechts 472.000 mensen te boeien, zo'n 200.000 minder dan de vorige twee afleveringen.

Jinek

De slimste deed het weer heel erg goed met 1,5 miljoen kijkers, de natuurserie Blue Planet scoorde op NPO 1 1,1 miljoen, Een huis vol op dezelfde zender deed daar weinig voor onder met 1 miljoen en Eva Jinek zat daar net onder met 996.000. Jinek behandelde allerhande actuele onderwerpen, maar niet alle kijkers hadden daar oog voor.

Meer over:

Reageren