De TV van gisteren: 1,6 miljoen voor Kerst Muziekgala

Het eenmalige Kerst Muziekgala op NPO 1, waarin kinderen mochten optreden voor koningin Máxima, trok zondag een mooie 1,6 miljoen kijkers.

De kinderen werden geselecteerd in het Zapp-programma de BZT Muziek Show. Jetske van den Elsen en Pepijn Gunneweg presenteerden de goed bekeken avond. De bedoeling van het Kerst Muziekgala was te laten zien dat ieder kind recht heeft op muziekles op de basisschool. 

Een klein puntje van kritiek was er ook, want lag de doelgroep van dit concert zelf niet allang op bed?

EK Handbal

De handbaldames hielden de gemoederen flink bezig dit weekend. Ze haalden de finale van het EK en speelden zondag tegen Noorwegen. Het werd een bloedstollend spannende wedstrijd waarin onze dames uiteindelijk met 30-29 ten onder gingen. 400.000 mensen schakelden in op Ziggo Sport om te kijken en dat is geweldig veel voor een sport als handbal.

James Bond

Ondanks het succes van de handbaldames won het voetbal ook gisteren. 820.000 mensen keken via Fox naar de kraker in de competitie: Ajax - PSV, die eindigde in een gelijkspel. RTL 4 had de James Bond-film Skyfall op het programma staan en die trok een prima 1 miljoen kijkers.

Meer over:

Reageren