De TV van gisteren: 1,65 miljoen voor clash Matthijs en Dolf

Het verhitte gesprek in DWDD tussen Matthijs van Nieuwkerk en Dolf Jansen over zijn ambassadeurschap van Oxfam Novab trok woensdagavond 1,65 miljoen kijkers.

In DWDD gebeurde wat geen kijker en ook Dolf Jansen niet zagen aankomen. Huisvriend Dolf werd keihard aangepakt door de presentator in verband met de seksfeesten van goede doelen organisatie Oxfam Novib. De vraag van Matthijs was of de cabaratier zijn naam wel moest blijven verbinden aan een dergelijke organisatie. Het liep uit op vuurwerk. Ook de kijkers kozen een kant. 

Groeten uit 1979

In Zuid-Korea was het tijd voor de ploegachtervolging die voor Nederland leidde naar een bronzen (heren) en zilveren medaille (dames), waar we op twee keer goud hadden gehoopt. 1,4 miljoen mensen onderbraken hun werk voor de schaatsrondjes. Studio Sportwinter trok om 20.30 uur bijna 1,4 miljoen kijkers, en de detective Vera tikte op NPO 1 ook net de 1 miljoen kijkers aan. Datzelfde lukte met Groeten uit 19xx op RTL 4 waarin Tanja Jess en Charly Luske teruggingen naar het jaar 1979.

RTL Late night

Veronica scoorde met Champions League-voetbal tussen Sevilla en Manchester United 645.000 kijkers en Je eigen droomhuis op SBS 6 was goed voor 505.000. Op de late avond keken 495.000 mensen naar RTL Late night terwijl Jinek 804.000 kijkers trok. Humberto had gitaarvirtuoos Adje van den Berg te gast.

Meer over:

Reageren