De TV van gisteren: 1,7 miljoen voor Johan Cruijff Schaal

1 Augustus 2016 08:29 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pro Shots / Joep Leenen

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV trok zondag een zeer behoorlijke 1,7 miljoen kijkers.

De Amsterdam ArenA was maar half gevuld, maar thuis op de bank waren wel veel mensen geïnteresseerd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Het eerste treffen zonder Johan Cruijff op de tribune werd gewonnen door PSV. Toch was de eerder dit jaar overleden Cruijff er toch een beetje bij.

Formule I

Er was ook veel aandacht voor Max Verstappen die dit weekend zijn rondjes reed in Duitsland en ondanks al het gedoe met zijn vader en opa afgelopen week heel knap derde werd. 860.000 mensen keken via Ziggosport naar de wedstrijd in de Formule I.

Zomergasten

Zomergasten begon het seizoen met de meest omstreden gast aller tijden, de Belgische/Libanese activist Abou Jahjah. De debuterende Zomergasten-presentator Thomas Erdbrink wist JahJah prima tegengas te geven, zo zagen de slechts 484.000 kijkers.

De Reünie

In De Reünie ging het er een stuk luchtiger aan toe, daarin ontving presentator Patrick Lodiers de medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Sydney van 2000. 1,1 miljoen kijkers genoten van de iets ouder geworden sporthelden.

Meer over