De TV van gisteren: 1.74 miljoen zien finale Slimste Mens

De finale van De Slimste Mens gooide hoge ogen: maar liefst 1.74 miljoen zagen hoe Eric Smit met de winst aan de haal ging. 

De NPO 2 kennisquiz scoort daarmee geen nieuw record, maar de concurrentie was dan ook geducht. Op RTL 4 was The Voice of Holland goed voor 1.9 miljoen kijkers terwijl Flikken Rotterdam op NPO 1 ook een keurige 1.3 miljoen misdaadfans wist te boeien.

De Slimste Mens finale

Na zes spannende weken spel was de finale van De Slimste Mens eindelijk daar. Het bleek uiteindelijk te gaan tussen sterrenkundige Govert Schilling en journalist Eric Smit. Uiteindelijk bleek Smit de sterkste van de twee omdat hij het geluk had veel feitjes over de overleden autocoureur Aryton Senna paraat te hebben. Op Twitter was men niet echt te spreken over de 49-jarige allesweter die zich tijdens het spel verre van bescheiden opstelde.

De volgende serie van het populaire kennisspelletje start pas in juli, ongetwijfeld tot ongenoegen van sommige Twitteraars die de show nét ontdekt hadden.

Halve finale The Voice

Ondertussen werd bij The Voice of Holland, uitgerekend op de verjaardag van Wendy van Dijk, de halve finale vocaal uitgevochten. Na een lange liveshow, die zo'n 40 minuten uitliep, werd duidelijk welke vier talenten volgende week de finalestrijd aangaan.

Toen de uitslag eenmaal bekend was, raakte twitterend Nederland in rep en roer. Hoe kon het dat Melissa uit team Borsato afviel terwijl Brace uit team Ali B wél door mocht? En is het niet héél toevallig dat alle vier de coaches volgende week met één talent in de finale staan?

Oster bij Jinek

Ter afsluiting van de vrijdagavond ontving Eva Jinek voor het oog van 751.000 kijkers onder meer Art Rooijakkers en good ol' Fred Oster om te praten over de zaterdagavondshows van weleer. Oster, zelf in de jaren 70 groot geworden met de Wie-kent-kwis, deed een boekje open over de shows waar Nederland voor thuis bleef. Fred is inmiddels 79 maar nog altijd scherp, ad rem en vergezeld door zijn befaamde cavia's. Oster kwam in 1976 in opspraak wegens vermeende fraude bij de Televizier-Ring stemprocedure. Volgens Twitter was dat zeker gezien de uitslag van The Voice een veelzeggend "toeval".

Afbeelding

Meer over:

Reageren