De TV van gisteren: 1.8 miljoen reisfanaten voor Floortje Dessing

Floortje Dessing trok er weer eens op uit en dat viel goed in de smaak. Met 1.8 miljoen was ze de winnaar van de avond.

Ook natuurserie The Hunt deed het met 1.5 miljoen kijkers uitstekend. Op RTL 4 zagen ondertussen 1.4 miljoen mensen hoe Peter van der Vorst sterren als Ruben Nicolai en Giel Beelen ontmoette. Met beiden had hij oprechte gesprekken waarbij iedereen prima uit de verf kwam, was ook de mening op Twitter.

Toch ging de meeste aandacht opvallend genoeg uit naar hoe de heren woonden.

Jan versus Do

Veel minder kijkers, in totaal zo'n 362.000, zagen de derde aflevering van Jan Is De Beste. Ditmaal nam Jan Versteegh het op tegen zangeres Do, in drie opdrachten moesten ze bewijzen wie het meest voor elkaar krijgen met zo min mogelijk geld. Hoogtepunt was met 20 euro een drie gangen diner regelen voor tien dames van de charitatieve Red Hat Society. Terwijl Do met haar zangkunsten en zelfgemaakte pasta de dames probeerde te verleiden, pakte Jan het anders aan. Hij besloot shirtless te gaan oberen en serveerde het nagerecht op de gespierde lijven van een aantal vrijwilligers uit de plaatselijke sportschool. De dames smulden... en niet alleen van de chocoladecake.

Pauw, IS en Van Rossem

Op de late avond ging het, bijna vanzelfsprekend, over de aanhoudende terreurdreiging. Bij Pauw, waar 716.000 mensen naar keken, was Maarten van Rossem aangeschoven om de boel te duiden. Veel Twitteraars waren wel toe aan de uitleg van de Amerika deskundige.

Dat "vredig slapen" namen sommige mensen in het publiek maar al te letterlijk tijdens Maartens mini-college...

Meer over:

Reageren