De TV van gisteren: 1.8 miljoen voor finale It Takes 2

24 april 2016 08:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

De ontknoping van de BN'er talentenjacht It Takes 2 leverde RTL 4 ruim 1.8 miljoen kijkers op. Daarmee is 't het best bekeken programma van de dag.

Daarmee sluit It Takes 2 een positief seizoen af qua kijkcijfers. De show begon 13 maart met 1.69 miljoen kijkers, dook daar af en toe onder maar eindigt nu dus met een record. Jan Versteegh won en was als een kind zo blij. 

Alles Mag versus De Kwis

RTL 4 had sowieso een goede avond. Alles Mag op Zaterdag bleek met 1.56 miljoen kijkers populairder dan de seizoensfinale van De Kwis waarin Monique van de Ven te gast was en oude hoogtepunten uit haar films en series moest naspelen. De halve finale van Het Beste Brein van Nederland wist 1.21 miljoen quizfanaten te bereiken en scoort daarmee gemiddeld voor z'n doen. 

De Vreemde Eend groeit

SBS heeft reden voor een feestje, ondanks alle (halve) finales op NPO en RTL wist haar zaterdagavondprogrammering meer kijkers te trekken dan vorige week. De vierde aflevering van De Vreemde Eend werd gezien door 507.000 mensen, een prima stijging ten opzichte van een week daarvoor toen (zonder uitgesteld kijken) 439.000 mensen op de bank zaten voor Irene Moors. Ook het grappige gokprogramma Met De Deur In Huisblijft groeien ten opzichte van vorige week: van 534.000 naar 624.000 kijkers. Overigens was Gerard Joling op primetime te zien op de drie grootste zenders van Nederland...

Meer over