De TV van gisteren 1.8 miljoen voor halve finale Holland's got talent

Holland's got talent was toe aan de eerste halve finale. 1.83 miljoen mensen zagen hoe de eerste negen acts om drie plekken in de finale mochten strijden. 

Daarmee was RTL 4 verreweg het populairst. Op primetime kon alleen NPO 1 weerstand bieden met 988.000 voor de krimi Witse en een uitstekende 1.5 miljoen voor Ik vertrek. SBS 6 deed het minder: Zullen we een spelletje doen scoorde 477.000 kijkers, Wat een poppenkast! bleef steken op 223.000 kijkers. Wie uitgaat van de tweets, kan ook z'n conclusies trekken over het niveau van de shows.

Holland's got talent

De eerste finaleplek was voor acrobatiekact Quattrobar, de jury voegde daar de Limburgse jeugddansgroep The Fresh Allstars aan toe, volgens Gordon een absolute favoriet. Chantal Janzen maakte tot slot bekend dat de derde en laatste finaleplaats voor de blinde zanger Bob Bullee was.  De Allstars assisteerden Bob toen Johnny de Mol de winnaars bekend had gemaakt.

Maar volgens sommige kijkers is nu wel duidelijk wie gaat winnen.

Freek versus de stropers

Een stukje serieuzer was Freek tegen de stropers, goed voor 289.000 kijkers. Daarmee was het 't best bekeken NPO3 programma van de dag, maar het haalde de kijkcijfer top 25 niet. Bioloog Freek Vonk liet zien hoe in Zuid-Afrika dagelijks drie neushoorns de dood vinden omdat hun hoorns als wondermiddel beschouwd worden. Gemalen ivoor is kostbaarder dan goud, wat tot heel veel stroperij leidt.

Reageren