De TV van gisteren: 1.9 miljoen kijkers voor de olympische meerkampfinale

11 Augustus 2016 08:14 | kijkcijfers | Door Televizier

Woensdag 10 augustus was voor de Nederlandse olympiërs een goede dag. Anna van der Breggen pakte brons, Tom Dumoulin reed naar het zilver tijdens de tijdrit. NOS Rio Live, het sportprogramma over de Olympische Spelen, topte de kijkcijferlijst met 1.9 miljoen kijkers.  

In Rio Live was er uitgebreid aandacht voor de meerkampfinale voor mannen. De Nederlandse troef, Bart Deurloo, eindigde op een -voor Nederlandse begrippen- verdienstelijke vijftiende positie. Het goud ging naar de Japanse Kōhei Uchimura (foto). Nederlandse kijkers vermaakten zich uitstekend met het commentaar van Hans van Zetten.

Dumoulin

's Middags was het de beurt aan Anna van der Breggen en Tom Dumoulin. Wekenlang was Nederland in de ban van de pols van Dumoulin, die tijdens een val in de Tour de France gebroken was. Tom ging voor goud, het werd zilver. Daar moest de Nederlander tijdens zijn huldiging nog even aan wennen.

De slimste mens

In het kielzog van de Olympische Spelen blijft KRO-NCRV-quiz De slimste mens uitstekend scoren. Kijkers verwonderden zich gisteren met name over acteur Wart Kamps, die ongemakkelijk overkwam vanuit zijn stoel. Na een aflevering moest Wart het strijdtoneel ook verlaten.

Maarten van Rossem liet zich gisteren van zijn beste kant zien. Eerst opperde de professionele mopperkont het plan om Zeeuws-Vlaanderen cadeau te doen aan de Belgen en later beschreef hij, met een lach op zijn gezicht, de enorme gehaktballen die hij verorberde op Texel. De een geniet ervan, de ander vindt het verschrikkelijk.

Meer over