De TV van gisteren 1.96 miljoen voor finale Wie Is De Mol?

28 Februari 2016 10:03 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Een finale zonder ontknoping, dat was wat Wie Is De Mol? haar fans bood. Toch zaten 1.96 miljoen molloten klaar voor de laatste aanwijzingen.

Het was een opmerkelijke eindstrijd waarbij de drie overgebleven kandidaten zich bij vlagen zo verdacht gedroegen dat ze zonder veel verbeelding allemaal de Mol kunnen zijn. Aan het eind van de aflevering was bekend wie gewonnen en verloren heeft. Maar Art Rooijakkers gaf zijn welbekende knipoog: we moeten nog wachten tot zaterdag 5 maart voor de uitslag.

MolTalk

Dat frustreerde best wel wat kijkers die na negen afleveringen wel toe waren aan wat definitieve antwoorden. Ook MolTalk, goed voor 1 miljoen kijkers, bood weinig uitkomst. Behalve dan dat 45 procent van de app-spelers menen dat Klaas van Kruistum de Mol is, Annemieke Schollaardt als gedoodverfde winnaar wordt gezien en oud-deelnemer Chris Zegers stiekem hoopt dat Tim Hofman volgende week de Mol blijkt. Op Twitter werd zoals altijd druk gespeculeerd, maar van sommige theorieën viel geen chocola te maken.

Of zou het dan toch?

RTL 4 scoort stabiel

RTL 4 had qua kijkcijfers niets te klagen. Zowel Weet Ik Veel? als All You Need Is Love hikten tegen de 2 miljoen grens aan. De kennisquiz komt daarmee op de derde plaats in het kijkcijferklassement terwijl de laatste All You Need... van het seizoen met 1.91 miljoen nét niet sterk genoeg was voor Wie Is De Mol. Wel opvallend dat beide shows populairder waren dan het Acht Uur Journaal dat bleef steken op 1.8 miljoen.

K3: Ons Leven Na De Finale

SBS 6 dacht een zinnig alternatief te kunnen bieden op het Mol-geweld met de avondvullende special K3: Ons Leven na de Finale. Echt veel mensen liepen niet warm voor het verhaal van Hanne, Klaasje en Marthe dat door Gerard Joling aan elkaar gepraat werd: 310.000 mensen zagen de show. Ter vergelijking: de herhaling van Lachen om Homevideo's scoorde 615.000 kijkers. En dan liepen de meningen ook nog eens uiteen.

Pauls Puber Kookshow

Een uurtje voordat de primetime kijkcijferstrijd losbarst maakt Paul de Leeuw op NPO 3 nog altijd Pauls Puber Kookshow. Deze aflevering wist 270.000 mensen te bereiken. Voor NPO 3 begrippen zeker niet slecht. Deze week was Paul oprecht geschokt toen het merendeel van de pubers in zijn publiek meende dat de 3e Wereldoorlog binnenkort uitbreekt.

Maxim, seks en WO III

De Leeuw probeerde op vaderlijke wijze iedereen gerust te stellen en hoop te geven. Dat lukte vrij aardig, maar daarna gooide zijn gast Maxim Hartman roet in het eten. De professionele provocateur maakte korte metten met Pauls verzachtende retoriek. Volgens Hartman hadden de tieners gelijk: die oorlog komt er. En vervolgens begon hij zonder te knipperen over seks. Paul schoot onbedoeld in de lach om de wijze waarop Hartman dergelijke taboes aankaartte.

Ondertussen maakte Janny van der Heijden in de keuken boerenkoolsnacks met worst. Ter ere van die lekkernij speelden Paul en Maxim het kaartspelletje Boerenkolen waarbij de verliezer een derrie douche van mosterd, jus of piccalilly over zich heen kreeg. De Leeuw had weinig geluk.
Afbeelding 

Meer over