De TV van gisteren: 1 miljoen kijkers voor Zondag met Lubach!

30 januari 2017 08:01 | kijkcijfers | Door Televizier

© Merlijn Doomernik / VPRO

Het satirische programma Zondag met Lubach trok zondag 1 miljoen kijkers. Daarmee verpulverde Arjen Lubach zijn oude kijkcijferrecord.

Zondag met Lubach begon ooit met rond de 300.000 kijkers en wist in rap tempo kijkers voor zich te winnen. De explosie van deze week is natuurlijk te danken aan de Trump-video waarmee Lubach vorige week zo'n beetje de hele wereld wist te bereiken. In deze aflevering richtte de show zich vooral op de idiote situatie in Groningen waar slachtoffers van aardbevingen door aardgasboringen in de steek worden gelaten door iedereen.

Zelfs de Belgen hebben zin in Zondag met Lubach.

Planet Earth 2

De meeste kijkers op primetime waren voor Planet Earth 2. 2,2 miljoen mensen keken naar mooie dieren. In deze aflevering kwamen wat roofdieren voorbij, maar ze waren geen van allen gelukkig in de jacht. Kunnen de tere mensenzieltjes dat niet aan?

Alles mag op zondag

De TV Show van Ivo Niehe trok traditiegetrouw veel kijkers (2 miljoen), Moordvrouw op RTL 4 deed het ook lekker met 1,3 miljoen kijkers. Het gaat iets minder met Alles mag op zondag, de doldwaze show met Gordon, Jandino en Gerard Joling. Precies 800.000 kijkers lachten zich de ballen uit de broek.

Meer over