De TV van gisteren: 1 miljoen voor laatste Helemaal het Einde

19 december 2017 07:51 | kijkcijfers | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Het was de laatste aflevering van helemaal het einde waarin de families moesten kiezen of ze in Chili zouden blijven of niet. De finale-aflevering trok 1 miljoen kijkers.

Een jaar geleden vertrokken drie families naar Chili om daar een nieuw leven op te bouwen. Al met al is Helemaal het einde een aardig succes geworden voor RTL 4, vandaar ook dat er een vervolg komt met nieuwe families. Maar eerst moesten de familie Pos, Van Wichen en Van Kooij kiezen of ze zouden blijven in Zuid-Amerika of niet.

Uiteindelijk besloten alle families (voorlopig) te blijven al blijft het de vraag waar sommige gezinnen hun geld mee verdienen. 

De Slimste

De slimste mens begon aan een hagelnieuw seizoen met als eerste kandidaten o.a. Sylvana Simons en Bertie Steur. En meteen in de eerste aflevering, die 1,3 miljoen kijkers trok, was er gedoe over de moeilijkheidsgraad van de vragen.

Bonje met de buren

Het best scorende programma van de maandagavond (na het Journaal) was wederom Het geheime dagboek van Hendrik Groen met 1,7 miljoen kijkers, Spoorloos zat daar net iets onder en Jinek scoorde 819.000 kijkers. SBS 6 viel uit de kijkcijfer top 25 met Bonje met de buren. Het programma waarin Dennis van der Geest en Leontine Borsato burenruzies proberen te beslechten bleef steken op slechts 432.000 kijkers. In deze aflevering ging het om duiven.

Of het nu aan de duiven lag of aan de depressie van Jos, Dennis en Leontine wisten de boel lekker goedkoop te redden.

 

 

Meer over