De TV van gisteren: 1 miljoen voor Nicolette bij Van der Vorst Ziet Sterren

18 mei 2017 07:52 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

Presentatrice Nicolette Kluijver deed woensdag voor het eerst het emotionele verhaal over haar ziekte bij Van der Vorst ziet sterren. 1 miljoen mensen keken mee.

Het was de eerste zomerse dag van het jaar, de temperaturen bleven tot laat in de avond boven de 20 graden en dat speede de kijkcijfers parten. Toch tikte Peter van der Vorst met de eerste aflevering van Van der Vorst ziet sterren de 1 miljoen kijkers aan. Nicolette vertelde over haar longkanker en dat het allemaal kantje boord was geweest omdat artsen heel lang niet door hadden dat het om kanker ging. 

Marathon tegen kanker

NPO 1 zond de jaarlijkse uitzending Marathon tegen Kanker uit om gulle gevers te werven voor KWF. Onbekende en bekende mensen zetten zich in en leverden allerlei mooie prestaties op sportgebied, maar het programma trok slechts 636.000 kijkers. Gelukkig kwamen er wel 16.000 nieuwe donateurs bij.

Olcay Gulsen

Mode-ontwerpster en tv-persoonlijkheid Olcay Gulsen leverde een knappe prestatie door een triatlon te volbrengen en kreeg daarmee de handen op elkaar. Al vonden sommige kijkers dat er net iets te ruim zendtijd werd besteed aan Olcay en haar persoonlijke issues.

RTL Late Night

Humberto Tan had in RTL Late Night  de met voetval gestopte Dirk Kuyt te gast en trok met de voetballer prompt meer kijkers dan gemiddeld. 786.000 kijkers wilden de held van Feyenoord in de ogen kijken.

Al is het wel zaak ten alle tijden nuchter te blijven.

Meer over