Kijkcijfers dinsdag 6 augustus 2019

De TV van gisteren: 1 miljoen voor Paok - Ajax op Ziggo

7 Augustus 2019 08:47 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Ajax probeerde zich via de derde voorronde te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Amsterdammers speelden met 2-2 gelijk uit tegen Paok Saloniki en trokken daar 1 miljoen kijkers mee.
De wedstrijd werd uitgezonden op Ziggo Sport dat voor de gelegenheid gratis was, al lijkt het er gezien de wat magere kijkcijfers niet op dat iedereen dat wist. Vorig jaar trok de derde groepsronde van Ajax nog 1,8 miljoen kijkers op Veronica. 

De slimste mens

Het best bekeken programma van de avond was weer eens De slimste mens met 1,3 miljoen en de trouwe fans van het programma herkennen inmiddels zelfs het publiek.  

Jinek

Waar De slimste mens goed scoorde, deed Klinkt smakelijk het juist heel erg slecht. Het SBS-kookprogramma met Nicolette van Dam wist slechts 92.000 kijkers te trekken en zo gaat het al weken. Zomer met Art deed het iets beter met 300.000. Directe concurrent Jinek kwam tot 736.000 kijkers. Eva praatte over een nieuwe documentaire over Diego Maradona met de Britse regisseur Asif Kapadia en met Ruud Gullit. Iedereen ging ineens Engels praten en dat was best een beetje raar. 

Meer over