De TV van gisteren: 1 miljoen voor Tom Dumoulin

29 mei 2017 08:34 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pro Shots / George Deswijzen

Eurosport heeft flink in de buidel getast voor de rechten van de Giro d'Italia en dat leverde zondag resultaat op. 1 miljoen mensen keken naar Eurosport en zagen Tom Dumoulin gehuldigd worden nadat hij op magistrale wijze de ronde van Italië had gewonnen.

Ondanks het prachtige zomerweer gingen dus 1 miljoen mensen binnen zitten om te zien hoe Tom de beker kreeg overhandigd. 778.000 kijkers zagen de tijdrit waarin hij zijn historische prestatie leverde. Na 37 jaar won een Nederlander weer eens een grote wielerronde. Bovendien was het de eerste keer dat een Nederlandse renner de Giro op zijn naam schreef.

Dumoulin was zelf nog het meest verbaasd over zijn prestatie.

En daarna was iedereen blij.

Max Verstappen

Het was sowieso sport wat de klok sloeg deze zondag. Ook Ziggo is blij, want Max Verstappen trok met zijn race in Moncao 783.000 kijkers. Die race liep een beetje uit op een deceptie voor ons Max omdat hij als vierde startte maar door de Red Bull pitstopstrategie als vijfde over de finish kwam. Tijdens de race vloekte Max daar flink om, maar op Twitter hield hij het netjes.

Voetbal

De beste kijkcijfers van de avond waren voor het Journaal van 8 uur met 2,2 miljoen kijkers, gevolgd door Studio Sport (1,8 miljoen) waarin FC Utrecht zich wist te plaatsen voor Europees voetbal. En er valt nog veel meer te beleven in Utrecht.