Kijkcijfers maandag 24 juni 2019

De TV van gisteren: 1,4 miljoen zien aankomst Maarten van der Weijden in M

25 juni 2019 08:35 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Maarten van der Weijden voltooide maandag zijn Elfstedenzwemtocht en die aankomst werd live uitgezonden in de talkshow M. Bijna 1,4 miljoen mensen gingen er eens lekker voor zitten. En dat is een record voor Margriet van der Linden.
Zij trok eerder nog nooit meer kijkers met M. Maar het draaide natuurlijk om Maarten die tot nu toe 3,9 miljoen euro voor kankeronderzoek bij elkaar zwom. En daar gaat ongetwijfeld nog veel geld bijkomen. 

 Al heb je natuurlijk altijd mensen die minder zin hebben in knappe prestaties. 

MAX Vakantieman

Ook MAX Vakantieman deed weer goede zaken op NPO 1. Sybrand Niessen trok 1,3 miljoen kijkers met een dame die de Griekse gevangenis werd ingegooid omdat ze een steentje had meegenomen en twee oudere dames die op busreis gingen maar niet werden opgehaald. Goed idee-reizen vond dat het de schuld was van de vrouwen, maar MAX Vakantieman ontdekte dat dat niet zo was. 

 

Zomer met Art

De Zweedse en Canadese dames deden hun best op het WK voetbal op NPO 3 en trokken daar 1,2 miljoen kijkers mee, Spoorloos deed 730.000 en Pauw scoorde 708.000. Chateau Meiland kwam op SBS6 tot een knappe 669.000. In de voetsporen van dr. Pol trok op primetime iets te weinig kijkers voor RTL 4 en kwam tot 452.000. Met Zomer met Art lijkt het niet meer goed te komen deze zomer, hij bleef steken op 181.000 kijkers. Maar deze week is Ryanne van Dorst zijn co-host en daar leken de meeste kijkers wel enthousiast over. 

Meer over