Kijkcijfers donderdag 15 juli

De TV van gisteren: 1,5 miljoen kijkers voor RTL Boulevard-uitzending over Peter R. de Vries

16 juli 2021 08:35 | kijkcijfers | Door Demi Schoenmakers

© Screenshot RTL 4

In een emotionele uitzending van RTL Boulevard stonden de collega's van Peter R. de Vries donderdagavond uitgebreid stil bij zijn overleden. Met ruim 1,5 miljoen kijkers is het de meest bekeken RTL Boulevard-uitzending in meer dan tien jaar tijd. 

De uitzending stond volledig in het teken van het opmerkelijke leven en uitzonderlijke prestaties van Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden, nadat hij vorig week op straat werd neergeschoten. 

Dappere uitzending

Onder anderen Marieke Elsinga, Peter van der Vorst en Albert Verlinde waren te gast in de studio bij presentatoren Vivienne van den Assem en Luuk Ikink. Kijkers zijn ontroerd door het feit dat zijn directe collega's er gewoon staan. Een collega verliezen en dan een live-programma neerzetten is natuurlijk niet niks. "Wat een heftige en dappere uitzending van RTL Boulevard", klinkt het op Twitter.  

Podiumplekken

Het best bekeken programma van de dag was gisteren het NOS journaal van 20.00 uur met 2.443.000 kijkers. Op de tweede plek staat het Half acht nieuws van RTL met een kleine 2 miljoen kijkers, gevolgd door De slimste mensHet populaire NPO-programma is deze week begonnen en heeft ook donderdag goed gescoord. Ruim 1,9 miljoen liefhebbers stemden op Philip Freriks en Maarten van Rossem af. 

Peter R. de Vries

Ook de talkshows Humberto en Op1 stonden in het teken van Peter R. de Vries. Op1 kwam donderdagavond zelfs met een extra uitzending, gepresenteerd door Jeroen Pauw. Uiteindelijk stemden in totaal 1.169.000 mensen af op Humberto Tan. Voor Op1 schakelden iets minder kijkers in, namelijk 1.017.000. 

Vlak voor Humberto werd in verband met het overlijden van Peter R. de Vries ook een speciaal in memoriam uitgezonden op RTL 4. Liever staande sterven, dan op knieën leven had dik een miljoen kijkers. 

Oranjezomer

Donderdag trokken de programma's op SBS beduidend minder kijkers. Op Oranjezomer stemden 737.000 mensen op af, gevolgd door Hart van Nederland (661.000).

Meer over