De kijkcijfers van vrijdag 30 juli

De TV van gisteren: 1.6 miljoen kijkers zien Oranje knokken tegen USA

31 juli 2021 09:08 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het zat er echt in: de Oranjeleeuwinnen kregen de unieke kans om te winnen van de Verenigde Staten op de Olympische Spelen, maar het lukte net niet.

In totaal keken 1.6 miljoen mensen naar de wedstrijd en dat is natuurlijk enorm veel voor een voetbalwedstrijd die om 13:00 uur in de middag wordt uitgezonden. Uiteindelijk moest er een penaltyserie aan te pas komen om de beslissing te brengen. Helaas voor de Oranjeleeuwinnen namen de Amerikanen de strafschoppen een stuk beter, waardoor het olympisch avontuur van het Nederlandse team abrupte eindigde. De wedstrijd is overigens het best bekeken programma van de dag, op het Journaal van 20:00 uur na.

 

De slimste mens

Een constante kijkcijferknaller in deze zomermaanden is natuurlijk De slimste mens. Men krijgt niet genoeg van de vragen van Philip Freriks, het vat BN'ers dat wordt opengetrokken en de immer scherpe jury bestaande uit Maarten van Rossem. Ook deze vrijdag werd er weer gretig gekeken: 1.46 miljoen mensen stemden af op de NPO 2-quiz.

 

De Oranjezomer

De Oranjezomer blijft ook lekker doordenderen. In de talkshow wordt niet alleen over sport gepraat, maar ook over andere onderwerpen. Deze formule lijkt zijn vruchten af te werpen: vrijdagavond keken weer 806.000 mensen naar het SBS-programma. Ook het Studio Tokio van NPO 1 deed het goed: 868.000 mensen keken erna. 

Op NPO 1 werd ook lekker gekeken naar Droomhuis gezocht (808.000 kijkers) en op RTL 4 scoorde Ik weet er alles van prima kijkcijfers (796.000 kijkers). Talkshow Op1 won het van Humberto: 708.000 versus 573.000 belangstellenden.

Meer over