Kijkcijfers vrijdag 7 januari 2022

De TV van gisteren: 1,7 miljoen kijkers voor Voice-debuut Glennis Grace

8 januari 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Het twaalfde seizoen van The voice of Holland is begonnen. En dat betekent de vuurdoop van Glennis Grace als nieuwe coach. De kijkcijfers voor de seizoensopener vielen wel wat tegen.

De eerste blind auditions van 2022 trokken vrijdagavond bijna 1,7 miljoen kijkers. Een wat mager aantal in vergelijking met andere seizoensopeners van The voice, die makkelijk boven de 2 miljoen en een enkele keer zelfs boven de 3 miljoen uitkwamen. De meningen over Glennis als coach zijn verdeeld. De een vindt haar, net als Anouk, lekker direct. Van de ander mag het wel wat minder...

Flikken Maastricht

The voice trok in elk geval wel genoeg kijkers om Flikken Maastricht te verslaan. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de serie was goed voor bijna 1,6 miljoen kijkers op NPO 1.

De slimste mens

De slimste mens ging er, op de journaals na, met brons vandoor. Ruim 1,4 miljoen mensen zagen presentatrice Milouska Meulens als nieuwe uitdager op NPO 2. Spoiler alert: Wouter werd de slimste en Milouska viel af. En filmregisseur Johan Nijenhuis was de publieksfavoriet van de avond. 

Meer over