De TV van gisteren: 2.1 miljoen zien match tussen Ajax en Schalke

RTL 7 was spekkoper dankzij de kwartfinale van de Europa League waarin Ajax met meer geluk dan wijsheid voorbij Schalke 04 wist te komen.

Er waren uiteindelijk twee verlengingen voor nodig, maar dankzij goals van Nick Viergever en Amin Younes gaat de ploeg uit Amsterdam puur op punten door naar de volgende ronde. Thuis werd daar nogal wat van gevonden.

NPO 1 levert flink in

Door de avondvullende voetbalwedstrijd op RTL 7, leverde NPO  1 behoorlijk in op primetime. Art Rooijakkers begon de avond met 850.000 kijkers voor een nieuwe aflevering van zijn Helden van de wildernis. Ditmaal was Rooijakkers in het met ontbossing bedreigde amazonegebied waar hij contact maakte met inheemse indianenstammen en op zoek ging naar de slingeraap. Daarna bleven slechts 466.000 mensen zitten voor Kuipers zoekt contact, de special van ESA-astronaut André Kuipers over de vraag of en wanneer we contact maken met buitenaardse wezens. Op Twitter werd van beide shows gesmuld.

Ontknoping Temptation Island

Op RTL 5 was het tijd voor programma's van een hele andere soort. Na weken vol spanning, intriges en verleidingen werd duidelijk welke stellen dit seizoen van Temptation island hadden doorstaan. Uiteindelijk hadden zo'n 364.000 kijkers daar wel (rode) oortjes naar. Vooral de keus van Jolien verbaasde velen.

SBS blijft achter op primetime

RTL 4 scoorde behoorlijk met 1.13 miljoen kijkers voor Help mijn man is klusser en 652.000 voor Beste kijkers. Van dergelijke cijfers kan SBS 6 alleen maar dromen op de donderdag. Ninja Warrior NL wist 448.000 mensen te boeien, maar Wat vindt Nederland? wist met 381.000 kijkers niet eens een plekje in de top 25 veilig te stellen..

En dan liet de techniek de zender ook nog eens in de steek...

Meer over:

Reageren