De TV van gisteren: 2.1 miljoen zien Turkije verliezen van Spanje

18 juni 2016 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 7

Het EK geweld gaat door en Nederland lijkt nog niet voetbalmoe. 2.1 miljoen mensen zagen hoe Turkije met 0-3 werd afgedroogd door Spanje. 

Met die cijfers was de match met ruime afstand het best bekeken (sport)programma van de dag. Ook Studio France deed goede zaken met 1.5 miljoen kijkers. Naast het EK werd ook de aanstelling van Hans van Breukelen als technisch directeur bij de KNVB besproken met de man zelf. Dat was niet zo'n succes.

Voetbal inside scoort matig

Voetbal inside deed het op RTL 7 een flink stuk minder. Doorgaans trekt een vrijdaguitzending ruim een half miljoen kijkers, ditmaal waren het er slechts 315.000. Deze aflevering zou in het teken staan van het EK, maar ging voornamelijk over de problemen tussen FC Twente en de KNVB. Dat leidde tot een felle discussie tussen Johan Derksen die het voor de sjoemelende club opnam en Wilfred Genee die vond dat de KNVB feitelijk in z'n recht stond.

Op Twitter waren de meningen, als altijd, verdeeld...

Zwarte avond voor RTL 4

RTL 4 lijdt behoorlijk onder het voetbal. Er moeten hele gekke dingen gebeuren wil Goede tijden slechte tijden niet ver boven het miljoen scoren, maar de vrijdagaflevering van 's lands langstlopende soap kwam uit op 985.000. Da's toch schrikken, maar nog altijd beter dan de cijfers van Het beste van Got Talent worldwide dat vorige week opende met 962.000 en nu naar 782.000 zakte. RTL late night wist daarna 710.000 mensen te bekoren. Ook daar ging het over voetbal. 

Meer over