De TV van gisteren: 2.12 miljoen voor Holland's Got Talent

23 april 2016 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© HGT/RTL Nederland

De populariteit van Holland's Got Talent neemt alleen maar toe. De derde auditieronde was met 2.12 miljoen kijkers de overtuigende winnaar van de avond.

Een week geleden, toen Nick Nicolai zijn gouden ticket won, waren dat er "slechts" 1.83 miljoen. 

Ik Vertrek levert in

Het succes van de RTL talentenjacht kostte NPO 1 enkele honderdduizenden kijkers. Vorige week was Ik Vertrekgoed voor 1.74  miljjoen, gister waren dat een nog altijd behoorlijke 1.53 miljoen. Ook de Vlaamse krimi Witse wist 1.22 miljoen mensen te boeien. Op de late avond slaagde zelfs een herhaling van Hoe Heurt Het Eigenlijk? er nog in 944.000 kijkers te trekken. Toch werd er op Twitter het meest gesproken over Ik Vertrek waarin een gezin naar Frankrijk verhuisde zonder al teveel kennis van de taal.

En andere Twitteraars hadden domweg moeite met het programma an sich. Gelukkig is de redactie van Ik Vertrek nooit te beroerd te reageren.

Vrijdag lineup SBS brokkelt verder af

Helaas is er minder goed nieuws voor SBS 6. De vrijdagavond lineup beleefde vorige week een kleine opleving toen Zullen We Een Spelletje Doen? van 529.000 naar 548.000 kijkers groeide (cijfers exclusief uitgesteld kijken). Van die groei is in de derde week niets meer te merken. 442.000 mensen zagen hoe Maik de Boer 500 euro verdiende in een vermakelijke uitzending. Maar Twitter leek vooral oog te hebben voor andere zaken.

Daarna was het de beurt aan Wat Een Poppenkast! maar de show komt met 304.000 kijkers niet eens meer in de kijkcijfer top 25 voor. Op Twitter wordt nog steeds niet bepaald lovend gesproken over de show.

Gelukkig is er voor sommigen uitzending gemist...

Meer over