De TV van gisteren: 2,2 miljoen kijkers zien intocht Sinterklaas

19 november 2017 09:10 | kijkcijfers | Door Televizier

© ANP

‘Zie ginds komt de stoomboot’, klonk het zaterdagochtend in het Friese Dokkum. Maar ook in de huiskamers werd er fanatiek meegezongen met sinterklaasliedjes. Niet gek, er keken ruim 2,2 miljoen mensen naar de intocht van de goedheiligman.

Sinterklaas is weer in Nederland. De bebaarde heer zette voet aan wal in Dokkum, waar hij werd opgewacht door tal van kleine fans. Helaas was Dokkum voor veel mensen een beetje uit de richting, waardoor de intocht van de goedheiligman ook hoge kijkcijfers scoorde. In totaal keken er 2.219.000 mensen naar het feest in Friesland. Daar hield de populariteit van de Sint niet op. Het Sinterklaasjournaal trok om 18:00 uur nog eens 827.000 kijkers. Helaas was er ook slecht nieuws, schimmel Amerigo was met het verkeerde been uit bed gestapt.

Oh, Wat Een Jaar!

Oh, wat een jaar! is inmiddels uitgegroeid tot een echte kijkcijferhit van RTL 4. Ook zaterdag trok het programma weer eens meer dan 2 miljoen kijkers. Zij zagen dat het jaar 1996 centraal stond, wat voor heel wat herkenning zorgde bij het kijkpubliek.

Kijkcijfers

Niet alleen Oh, wat een jaar! deed het goed bij RTL 4. Ook Chantal Janzen gooide hoge ogen met haar show &Chantal, waarmee ze ruim 1,3 miljoen mensen naar RTL 4 trok. Zoals altijd deed ook NPO 1 het goed met programma’s als De kwis (1.188.000 kijkers) en Studio sport eredivisie (1.324.000 kijkers).

Meer over