KIJKCIJFERS VRIJDAG 22 FEBRUARI 2019

De TV van gisteren: 2.2 miljoen mensen zien finale The voice

23 februari 2019 08:57 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot RTL
Ruim 2.2 miljoen mensen hebben vrijdagavond de finale van The voice of Holland bekeken. Zij zagen hoe Dennis van Aarssen er met de hoofdprijs vandoor ging.
De jazz-zanger, afkomstig uit het team van Waylon, won de liveshow en ging naar huis met onder meer een bedrag van 50.000 euro en een platencontract. Dennis zong in de finale ook een nummer samen met Jim Morrison, namelijk diens grote hit You give me something. Op Twitter werd uiteraard uitgebreid commentaar gegeven op de finale van de talentenjacht van RTL 4.

Flikken Maastricht

Natuurlijk werd er op vrijdagavond ook weer gretig afgestemd op Flikken Maastricht op NPO 1. Ondanks dat het rechercheduo Floris Wolfs en Eva van Dongen lijnrecht tegenover The voice is geprogrammeerd, keken er 1.38 miljoen mensen. Dat zijn er iets minder dan vorige week, toen waren het er 1.43 miljoen. Overigens komt het einde van het seizoen nabij, want volgende week vrijdag is de grote finale.

De late night talkshows

Eva Jinek wist met haar talkshow 902.000 kijkers aan zich te binden op NPO 1. Zij had onder meer de oud-winnaars van The Voice Leona, Jim en Pleun uitgenodigd om de overwinning van Dennis te duiden en te vertellen wat het hun uiteindelijk heeft opgebracht. De talkshow van Twan Huys op RTL 4 trok 721.000 kijkers. Hij had onder meer Wolter Kroes en Diggy Dex aan tafel.

2 voor 12

De quiz die maar blijft scoren is natuurlijk 2 voor 12 op NPO 2. Ook in het nieuwe decor van dit seizoen blijven de mensen er op afstemmen. Deze vrijdag was het niet anders, want 1.05 miljoen mensen keken naar de kennisquiz van Astrid Joosten, die het al sinds 1991 presenteert.

Meer over