Oh, kom maar eens kijken

De TV van gisteren: 2,2 miljoen mensen zien onstuimige intocht van de Sint

19 november 2023 09:30 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© ANP ROBIN UTRECHT
Het is feest in Nederland, want gisteren zetten Sinterklaas en zijn pieten voet aan wal in Gorinchem. 2,2 miljoen kijkers zagen bij de intocht hoe al het gedoe van de afgelopen week in Het Sinterklaasjournaal toch nog goed kwam en de goedheiligman wel aankwam.

Dit zijn meer kijkers dan in 2022 en 2021. Toen keken er 1,6 miljoen kijkers. Wel is het minder dan 2020 want toen zaten er 2,3 miljoen mensen voor de buis.

Zie Ginds Komt De Stoomboot

Het Sinterklaasjournaal moest in vergelijking met de eerdere cijfers van de week iets inleveren. Dit keer keken er 1,1 miljoen mensen wat voor het tijdstip nog steeds heel netjes is. Om nog even in sinterklaassferen te blijven. De talkshow Speculasies verdubbelt qua aantallen en komt uit op 642.000 kijkers. 

Voetbal

Als tweede na Sinterklaas scoort het Nederlands Elftal de meeste kijkers. 2,1 miljoen mensen zagen hoe Nederland het elftal van Ierland versloeg met 1-0. Ze zijn daarmee zeker van een plaats op het EK, maar of het nou per se goed voetbal was om naar te kijken. Daar worden ze het op X niet over eens.

RTL 4

Het programma All Against 1 met Martijn Krabbé en Jelka van Houten weet ook deze week niet goed te scoren voor de zender. Vorige week was het maar 629.000 en deze week zijn daar nog 520.000 mensen over. Als we kijken op X zijn de meningen heel erg verdeeld. The Jump is ook geen kijkcijferknaller geworden voor RTL. Naar het programma met Marieke Elsinga keken 536.000 mensen.

Niet best

Voor SBS6 valt er weinig te juichen op de zaterdagavond. Ranking The Talent blijft steken op 425.000 kijkers. En Casino Royaal (303.000) van Kees Tol weet ook geen potten te breken. 

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over