De TV van gisteren 2.23 miljoen voor halve finale Wie Is De Mol? 2017

26 februari 2017 12:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Met 2.23 miljoen kijkers is Wie is de Mol? wederom en op afstand het best bekeken programma van de zaterdagavond. 

De halve finale werd een vrolijke, maar complexe jamboel van opdrachten. Zo ging de ABC-missie de mist in en moesten ze spreekwoorden uitbeelden en vastleggen, wat leidde tot Diederik Jekel en de duvel uit het doosje (foto). Maar dat het eliminatiemoment werd bewaard tot volgend week liet heel wat kijkers met een onbevredigd gevoel achter.

Monsterscore voor MolTalk

Op NPO 3 werd het WK Sprint verreden, daardoor verhuisde MolTalk eenmalig naar NPO 1 waar het zelfs in een verkorte versie een monsterlijk hoge 1.56 miljoen kijkers scoorde. Na een kleine 20 minuten ging de uitzending verder op internet en was het tijd voor Wie steelt mijn show?. Daar zaten echter 637.000 kijkers op te wachten, wat een nieuw laagterecord is voor de show. Dat MolTalk daarvoor moest wijken en ook nog eens slecht bereikbaar was online zat velen dwars.

RTL 4 dobbert door

RTL 4 lijkt zich weinig aan te trekken van het Mollengeweld op het publieke net en bedient al weken dezelfde doelgroep van circa 1.5 miljoen mensen. All you need is love sprokkelde 1.52 miljoen kijkers bijeen en hetzelfde aantal zag hoe Jan de Hoop als winnaar uit de bus kwam bij Weet ik veel?. Jan won 16.000 euro en doneerde die aan de ouders van de 8-jarige Rico-Jay die in de VS een kostbare behandeling tegen een zeldzame darmaandoening moet ondergaan. Dat maakte de sowieso al sympathieke ontbijtnieuwslezer nog geliefder.

Meer over