De TV van gisteren: 2.3 miljoen mensen zien Jim winnen

17 februari 2018 08:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© William Rutten

De finale van The Voice of Holland 2018 is vrijdagavond door 2.3 miljoen mensen bekeken. Zij zagen hoe Jim van der Zee de talentenjacht won.

Jim rekende in de finale af met de levensliedzangeres Samantha en stelde daarmee een auto en een platencontract veilig. Jim was vanaf het begin al de grote favoriet voor de overwinning. De conservatoriumstudent maakte direct veel indruk en dat deed hij gisteravond ook op de 2.3 miljoen kijkers.

Schaatsen 5 kilometer dames

Het schaatsen blijft zoals altijd ook erg populair. De 5 kilometer voor de dames werd vrijdagmiddag bekeken door 1.9 miljoen belangstellenden. De Nederlandse Esmee Visser veroverde tijdens en na de race de harten van het Nederlands publiek en wist de afstand op een overtuigende wijze te winnen.

RTL Late Night

RTL Late Night zat vrijdagavond ook weer eens boven de miljoen kijkers. In totaal stemden 1.1 miljoen mensen af op de talkshow van Humberto Tan. Wat meehielp was dat The Voice-winnaar Jim te gast was met zijn coach Anouk. Overigens dacht half Twitterend Nederland dat Humberto in een vooraankondiging de winnaar van The Voice al verklapte, maar de oplettende Twitteraar had door waar het om ging; de nieuwe coach van het programma.

Meer over