De kijkcijfers van maandag 24 december 2018

De TV van gisteren: 2.3 miljoen zien kerstspecial All You Need Is Love

Kerstavond zit vol tradities, zo ook op televisie. De jaarlijkse All you need is love kerstspecial was ook ditmaal avondvullend en onvermijdelijk. De show scoorde maar liefst 2.3 miljoen kijkers.

Daarmee torent RTL 4 met kop en schouders boven de concurrentie uit. De zender had sowieso een goede start van de feestdagen met de maandagaflevering van GTST. 1.13 miljoen mensen zagen hoe Ludo omging met het illegale euthanasieverzoek van zijn dementerende schoonzus. Daarna was het tijd voor ongegeneerd zwijmelen, snotteren en smullen van Dr. Love en zijn grote liefdesshow. De hashtag #AYNIL was trending en de tweets spreken voor zich. 

NPO 1 op 2

Waar RTL scoort, heeft de NPO doorgaans het nakijken. Alleen NPO 1 wist nét boven het miljoen uit te komen met André Rieus mooiste filmmelodieën. Na de muziekspecial scoorde de bakterugblikshow Smaakt naar meer een aardige 645.000 kijkers. Evenblij maakt vrienden trok vervolgens 425.000 kijkers en na het late journaal kreeg Karin Bloemen met haar kerstshow nog eens 443.000 kijkers in de stemming voor de feestdagen.

Home Alone scoort

Een andere kersttraditie is Home alone. De moderne klassieker was jarenlang vaste prik bij RTL 4, maar Kevin en de boeven hebben nu een nieuw thuis gevonden bij SBS6 waar 570.000 kijkers genoten van de feel good movie. Net 5 deed het ook niet onaardig met 320.000 kijkers voor de zoetsappige musical evergreen The sound of music

Meer over:

Reageren