De TV van gisteren: 2.3 miljoen zien Oranje gelijk spelen

Echt geweldig deed het Nederlands elftal het niet in haar eerste WK-kwalificatiewedstrijd. De ploeg wist tegen Zweden met een 1-1 gelijkspel weg te komen. 

Critici op Twitter en televisie waren het er al snel over eens: 't was niet veel soeps. Oranje speelde ongecontroleerd, ongemotiveerd en blunderde zich een weg naar de 90 minuten met 1-0 tegen. Uiteindelijk was het Wesley Sneijder die de gelijkmaker scoorde. Even leek Oranje terug te komen, maar door gemiste kansen en een ogenschijnlijk partijdige scheids bleef het 1-1. 

GTST scoort minder

Het WK voetbal slokte een groot deel van de kijkers op. Hierdoor was uiteindelijk GTST het enige amusementsprogramma dat maar met moeite boven het miljoen uit wist te komen. 1.19 miljoen zagen de gevolgen van de cliffhanger en dat is toch wat weinig voor een tweede aflevering waain onder meer Sam (Stijn Fransen) langzaam maar zeker verlamd raakte als gevolg van de ontplofte caravan. Alleen die verlamming bleek niet al te overtuigend gespeeld.

En hoe zit 't met de liefdestriangel Rik, Ludo en Janine?

 

Crime avond NPO 1 onder het miljoen

Door het voetbal was ook NPO 1 een stuk minder in trek. Opgelicht?! wist nog 920.000 kijkers te boeien, maar Opsporing verzocht leverde in: 810.000 kijkers. Ook het vernieuwde Kanniewaarzijn had het moeilijk: 563.000 mensen zagen de show, goed voor een 17e plek in het kijkcijferklassement.

Reageren