Bij NPO 1

De TV van gisteren: 2.4 miljoen mensen zien Koningsdag

28 april 2019 08:56 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het was zaterdag natuurlijk Koningsdag en traditiegetrouw lopen de leden van het koningshuis dan door een dorp of stad om naar de mensen te zwaaien. Dit jaar waren ze aanwezig in Amersfoort.
De televisieregistratie van dit evenement werd uitgezonden bij NPO 1 en er bleek weer de nodige belangstelling voor te zijn. In totaal stemden 2.39 miljoen mensen af op het programma.

Ik vertrek

Iets van een andere orde, maar ook lekker scorend op NPO 1. Er was tussen al het feestgedruis weer een aflevering van Ik vertrek. En dat levert eigenlijk altijd goede kijkcijfers op, zo ook nu. Ruim 1.58 miljoen mensen kozen ervoor om te aanschouwen wat twee stellen ervan bakten in het buitenland. Dit keer was het een terugblik-uitzending, dus er werden twee stellen gevolgd die al eerder in Ik vertrek te zien waren.

En verder...

Programma's op NPO 1 waren nogal dominant op de zaterdagavond, want de eerste zes uit de lijst werden op deze zender uitgezonden. Op plek 5 is Even tot hier te vinden. Naar het komische programma keken 1.16 miljoen mensen. RTL 4 is voor het eerst terug te vinden op de posities zeven en acht met respectievelijk Kees & Co (1.09 miljoen) en de TV kantine (1.03 miljoen).

Meer over