De TV van gisteren: 2.5 miljoen voor jubilerend Miljoenenjacht

23 november 2015 08:33 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker | Postcode Loterij

Linda de Mol vierde het vijftienjarig bestaan van haar Miljoenenjacht op grootse wijze en daar waren de kijkcijfers ook naar: 2.49 miljoen zagen het jubileum.

Linda had vooraf al beloofd dat het prijzen zou gaan regenen en ze hield woord. Zo ging er in de eerste minuten al een Porsche uit en daar bleef het niet bij. Aan het eind van de avond had een compleet publieksvak een auto gewonnen: vijftig gloednieuwe Volkswagen bolides stonden te stralen buiten de studio, naast hun nieuwe, glunderende eigenaren die allemaal uit Nijmegen kwamen.

90 jaar KRO

Ook al is de KRO al een jaar of twee gefuseerd met de NCRV, de omroep vond het toch reden stil te staan bij haar 90 jarig bestaan. Anita Witzier presenteerde een speciale editie van De Reünie waarin bekende gezichten uit het KRO-verleden terugblikten op de successen. 1.5 miljoen kijkers hadden zin in een tripje langs memory lane.

Er zaten heel wat KRO-prominenten in de bankjes, waaronder Aad van den Heuvel, Willibrord Fréquin en Henny Huisman. Maar de meeste aandacht op Twitter ging toch uit naar een heel ander cult icoon: Rob Fruithof, beter bekend als Mister Waku Waku. Hij woont inmiddels in Zuid-Afrika waar hij een veelgevraagd acteur is, maar zijn KRO-verleden blijft hem ook daar achtervolgen.

Ook was er veel lof voor Henny Huisman, die succesnummers als de Mini-Playbackshow en de Soundmixshow toch bij de KRO begon. Henny is inmiddels 64, maar droomt er nog steeds van terug te keren naar het werk waar hij zo van houdt. Zijn oud-collega's gunden hem dat oprecht, Twitter dacht er 't zijne van...

Daarnaast was er een reportage over het Henny Huisman museum, met Henny als gids.

Vechtershart debuteert sterk

Tussen alle jubilerende kijkcijferhits in ging de nieuwe NPO 3-reeks Vechtershart van start. 493.000 mensen zagen de dramaserie waarin Waldemar Torenstra als gevallen kickbokser zich een weg terug beukt naar de top. Voor NPO 3 begrippen een meer dan goede opening, zeker gezien de concurrentie. Op Twitter was men daarnaast ook wonderwel positief.

Meer over