De TV van gisteren: 2.5 miljoen voor tweede aflevering Wie is de Mol?

Wie is de Mol? blijft ook in haar tweede uitzendweek onverslaanbaar. Een slordige 2.54 miljoen mensen zagen hoe ditmaal maar liefst twee kandidaten naar huis gingen.

Je kunt Molloten niks wijs maken: de exit van Ron Boszhard aan het eind van aflevering 1 was wat te prematuur. De kinderheld van menig Zapp-kijker kreeg nog de kans terug te keren in het spel maar dat kende een pijnlijke afloop toen de groep aan zijn eigen portemonnee dacht. En toen kreeg één iemand ook nog eens zulke heimwee dat 'ie nog voor de test vrijwillig opstapte. Voor de kijkers was het smullen en daar profiteerde ook Moltalk met 871.000 kijkers van mee.

Weinig te lachen voor RTL

RTL 4 speelde op veilig door de nieuwe theatershow van Ali B tegenover Wie is de mol? te zetten. Vorige week pakte dat met Najib Amhali en een score van 1 miljoen kijkers nog gunstig uit, Je suis Ali bleef steken op 788.000 kijkers. Behoorlijk laag, maar een topscore vergeleken met de 361.000 kijkers die bleven zitten voor de herhaling van Hans Teeuwens' ironisch getitelde Spiksplinter

Pieter sterker dan Hans

Ook NPO 1 ruimde tijd in voor cabaret. Pieter Derks wist 845.000 kijkers te bekoren met de herhaling van zijn subtiel genoemde show Zo goed als nieuw. Voordat Pieter zijn conference begon, keken er nog eens 1.7 miljoen mensen naar Ik vertrek. Daar hadden mensen meelij met tiener Amber die moeilijk contact maakt maar toch mee moest naar Frankrijk om met haar ouders te gaan werken.

Reageren