De TV van gisteren: 2.6 miljoen mensen zien verdeelde eerste Wie is de Mol?

7 januari 2018 08:41 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO Gemist

Wie is de Mol? is terug en daar bleek behoefte aan: maar liefst 2.66 miljoen mensen zagen de eerste aflevering van het 18e seizoen die met geografisch raadsel begon.

Want, waar was Art en waar speelt deze reeks zich eigenlijk af? De makers maakten magistraal gebruik van de aanname van de kijkers dat alle kandidaten sowieso in hetzelfde land zouden zijn. Maar niets is wat het lijkt, iedereen bleek verspreid over het voormalig Oostblok, een ontdekking die per telefoon gedaan werd. Daarna was het hek van de dam. En kijkers genoten.

En ook de mol is al gevonden...

Mooie cijfers Moltalk

Het succes van Wie is de Mol? straalt ook af op Moltalk, dat op NPO 3 een meer dan keurige 893.000 kijkers scoorde. In het napraatprogramma namen Margriet van der Linden en Chris Zegers weer op geheel eigen wijze de aflevering door. Voor sommige twitteraars was het weerzien met het uitgesproken duo toch weer even wennen. Daarna deed de herhaling van Zacht van binnen, de eerste soloshow van Peter Pannekoek, prima zaken met 616.000 kijkers.

Miljoen voor Amhali

RTL 4 zag de Mollenbui al hangen en koos voor cabaret. Dat bleek niet eens zo'n onfortuinlijke beslissing: Najib Amhali wist met zijn soloprogramma IAMhali een dikke 1 miljoen lachers op de hand te krijgen. Daarna werd de comedyshow Gabbers herhaald, maar heel wat kijkers waren uitgelachen: er bleven nog 596.000 kijkers over die de grappen al kenden, maar nog steeds konden lachen.

Meer over