De TV van gisteren: 2.6 miljoen voor finale Wie is de Mol? 2017

5 maart 2017 07:46 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De ontknoping laat nog een weekje op zich wachten, toch zaten ruim 2.63 miljoen kijkers klaar voor de allerlaatste reguliere Wie is de Mol? van het seizoen.

Dat Jochem van Gelder de aflevering zou overleven was dankzij de eerder gewonnen vrijstelling al duidelijk. Toch werd er geschokt gereageerd toen de laatste kandidaat van het seizoen zijn/haar rode scherm zag.  De finale werd gespeeld in MolTown en na afloop had Art Rooijakkers voor het drietal mooie woorden en een frustrerende boodschap: de uitslag volgt pas volgende week tijdens de ontknoping van het zeventiende seizoen die live wordt uitgezonden.

Ondertussen volgt op Twiter de ene theorie de ander...

Art begreep zelf ook hoe teleurstellend de climax was...

De Stille Beving zorgt voor opschudding

Primetime op NPO 2 stond de situatie in Groningen centraal. Aardschokken veroorzaakt door gaswinning beschadigen talloze woningen. 324.000 kijkers zagen de 2doc documentaire De stille beving waarin de impact van deze stille crisis pijnlijk duidelijk werd.

MolTalk wint weer van De Leeuw

Na het succes van Wie is de Mol? dook de laatste aflevering van Wie steelt mijn show? onder het miljoen. 843.000 kijkers zagen hoe Paul de Leeuw onder meer CDA-lijsttrekker Sybrand Buma verwelkomde. Dan deed MolTalk het met 1.17 miljoen kijkers op NPO 3 toch een stukje beter.  De kijkers genoten van de laatste speculaties rond de identiteit van de Mol én de belofte die presentatrice Margriet van der Linden deed.

RTL blijft stabiel

Ook deze week verwelkomde RTL 4 de hele avond nagenoeg hetzelfde aantal kijkers op primetime. Weet ik veel? was goed voor 1.729 miljoen terwijl All you need is love er voor zorgde dat 1.7292 miljoen romantici semi-snotterend voor de buis zaten.

Meer over