De TV van gisteren: 2.86 miljoen zien Oranjevrouwen doorstoten naar EK finale

Nederland is definitief in de ban van het EK vrouwenvoetbal. Maar liefst 2.86 miljoen mensen zagen hoe de OranjeLeeuwinnen voor het eerst een EK-finale wisten te bereiken.

Vooraf werd met enige vrees tegen de halve finale tegen de Engelse ploeg opgekeken. Tijdens het vorige toernooi werd Oranje door de Britten naar huis gestuurd. Nu revancheerde de ploeg zich fenomenaal door met drie doelpunten te winnen en de weg naar de finale vrij te spelen. Dat de interesse in vrouwenvoetbal niet puur uit chauvinisme voortkomt, bewijzen de cijfers voor de match Denemarken - Oostenrijk, daar keken in de late namiddag maar liefst 943.000 mensen naar.

Dramatische avond voor RTL

De grote aandacht voor vrouwenvoetbal had desastreuze gevolgen voor de kijkcijfers van RTL 4 die op primetime een welhaast historisch dieptepunt bereikten. Het best bekeken programma op primetime was de herhaling van Wie doet de afwas? met 343.000 kijkers. Daarna tuimelden de cijfers nog verder naar beneden. Chantal blijft slapen was in de herhaling "goed" voor slechts 263.000 kijkers en een kakelverse RTL Summer Night deed het daarna niet veel beter. Een povere 273.000 kijkers schoven aan bij Beau en de scheidende Marieke Elsinga

Slimste Mens dendert voort

De slimste mens bleek wél op te kunnen boksen tegen het voetbalgeweld. 1 miljoen quizfans zagen hoe Angela de Jong voor de vijfde maal de slimste van de dag werd. Maar ze maakt zich nog altijd niet populair door haar vaak gepeperde uitspraken. Zo gaf ze gister grif toe te genieten van de soaps van Roy Donders en een broertje dood te hebben aan bierdrinkers.

Meer over:

Reageren