De TV van gisteren: 2 miljoen voor Dance Dance Dance

9 oktober 2016 07:47 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Dance dance dance is met 2 miljoen kijkers de overtuigende winnaar van de zaterdagavond. De dansshow hield op primetime alle concurrentie ver onder het miljoen.

De RTL-show verbeterde zelfs haar kijkcijferrecord van vorig seizoen. Toen zagen 1.9 miljoen hoe Pip Pellens en haar partner Pim de eerste plaats veroverden. Ditmaal won het GTST-duo Buddy Vedder en Robin Martens. Zowel Buddy als Robin waren de hele avond trending op Twitter.

Koefnoen verliest van Jopie

Door de massale interesse voor Dance dance dance kreeg de voorlopig laatste aflevering van de Jopie Parlevliet show ook een flinke boost. Het praatprogramma van de Rotterdamse diva haalde met 1.25 miljoen kijkers een nieuw record binnen. Jopie en hoofdgast Wendy van Dijk hielden er de vaart lekker in na alle danspasjes door zich aan een kleine yogasessie te wagen.

Afbeelding

Tegen zoveel jolijt legde Koefnoen het af op NPO 1. Zo'n 634.000 mensen zagen de typetjesshow van de publieke omroep. Maar er werd wel druk over getwitterd. Overigens deed NPO 1 het vergeleken met concurrent RTL 4 bijzonder matig. Super Freek show wist een ondermaats 800.000 mensen te bereiken en Vive la Frans moest het doen met 880.000. 

Grote Bijbelquiz hekkensluiter

Tussen al het grootschalig amusement door presenteerde Bert van Leeuwen op NPO 2 de finale van de Grote bijbelquiz, maar de stichtelijke hersenkrakers bleken niet bijzonder in trek. Uiteindelijk zagen slechts 347.000 mensen hoe Gert-Jan Segers, fractievoorzitter van de ChristenUnie, met de eer ging strijken. Daarmee komt de quiz op de laatste plaats van de kijkcijfer top 25.

Meer over