De TV van gisteren: 2 miljoen voor laatste Voice Kids audities

5 maart 2016 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Het wordt bijna voorspelbaar, maar ook gisteren won The Voice Kids met een ruime meerderheid de kijkcijferstrijd van haar concurrenten.

Het enige programma dat maar een beetje in de buurt van die cijfers wist te komen was Flikken Rotterdam dat 1.64 miljoen mensen wist te boeien. Voor SBS 6 was het wederom een matige avond: Lekker Nederlands kon rekenen op 471.000 kijkers, Bijdehandjes was goed voor 571.000.

The Voice Kids kandidaten

Welgeteld 2.06 miljoen muziekliefhebbers zagen hoe de drie Voice Kids coaches tijdens de laatste auditierondes hun teams compleet maakten voor de battles. Uiteindelijk gaan ze elk met 15 jonge nachtegaaltjes de strijd aan. RTL was al zo vriendelijk de talenten op een rijtje te zetten.

Voetbal Inside

Op RTL 7 hadden de heren van Voetbal Inside de weinig benijdenswaardige taak live op tv "gezellig" over voetbal te praten nadat enkele uren daarvoor bekend werd dat de vriendin van René van der Gijp was overleden. 610.000 voetbalfans zagen hoe Wilfred Genee, Johan Derksen, Hans Kraay Junior en Wim Kieft er het beste van maakten. Van der Gijp had zelf gewild dat de uitzending doorging en zijn collega's deden hun best. Dat werd op Twitter gewaardeerd.

Pauw

Ook bij Pauw, goed voor 885.000 kijkers, was het een worsteling de juiste toon te vinden. Doorgaans weet Jeroen feilloos waar zijn gasten het over hebben, maar vanavond raakte hij dankzij onderwerpen als de finale van Wie Is De Mol? en de Nederlandse Eurovisie inzending het spoor volledig bijster. Met oud-Mollen als Kees Tol en Margriet van der Linden aan tafel gaf Jeroen ruiterlijk toe nog nooit naar het programma te hebben gekeken en ook het Songfestival was niet zijn kopje thee. Heel eerlijk, maar wie kaatst kan de Twitterbal verwachten.

Gelukkig hadden meer kijkers oog voor andere zaken...

Meer over