De TV van gisteren: 2 miljoen voor teleurstellende oefeninterland

26 Maart 2016 07:42 | kijkcijfers | Door Televizier

SBS 6 won met 2 miljoen kijkers voor de oefeninterland Nederland - Frankrijk de kijkcijferstrijd met gemak. In tegenstelling tot het Nederlands elftal zelf.

SBS 6 snoepte dankzij het voetbal behoorlijk wat kijkers weg bij haar concurrenten, maar de prestaties van "onze jongens" zal bij velen een bittere smaak in de mond hebben achtergelaten.

Nederland - Frankrijk

De match had een eerbetoon moeten worden aan Johan Cruijff en zou bij de 14e minuut gestaakt worden om de donderdag overleden Nederlandse voetballegende te eren. Maar toen het moment daar was, stond Nederland al met 2 - 0 achter. De ploeg vocht zich manmoedig terug en tot de laatste minuten leek het op een gelijkspel uit te draaien tot uitgerekend de Franse nummer 14 Blaise Matuidi er 2-3 van wist te maken in de 87e minuut. Op Twitter waren de reacties niet mals.

En een ontnuchterende realisatie...

Voice Kids levert in

Een ietwat teleurstellende score voor de laatste Voice Kids Battles ronde. Ali B koos uit 15 stuk voor stuk uitstekende talentjes zijn twee kandidaten voor de grote livefinale volgende week. Maar waar de battlerondes van zijn collega coaches elk goed waren voor bijna 2 miljoen kijkers, bleef de rapper steken op 1.57 miljoen. En dat terwijl hij als eerste Voice coach ooit zelf meerapte met zijn kandidaatjes.

Bed en Breakfast groeit licht

Tegenover het voetbalgeweld leverde ook NPO 1 in. De tweede aflevering van Witse werd door een relatief magere 1.13 miljoen mensen gezien. Daarna scoorde Bed en Breakfast met 1.41 miljoen juist zo'n 100.000 kijkers meer dan normaal. Op de late avond was de ingelaste Johan Cruijff Special van Studio Sport, inclusief nabeschouwing van de oefeninterland, goed voor 550.000 sportfans.

De beste BenB'ers van de week bleek een Limburgs stel van begin 70 dat nog volop motor reed, moeiteloos gebruik maakte van tablets en liever geen kinderen bliefde in hun B&B.

Meer over