De TV van gisteren: 2 miljoen voor vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal blijkt onverminderd populair: maar liefst 2 miljoen fans zagen hoe de Oranje Leeuwinnen een plek in de halve finale van het EK wisten te veroveren.

Maar om daar te komen, moest eerst Zweden verslagen worden in de Doetinchemse Vijverberg. Echt spannend werd die match niet, Oranje had namelijk vanaf het eerste fluitsignaal de overhand. Dankzij doelpunten van Lieke Martens en Vivianne Miedema wonnen de vrouwen met 2-0. De dames hebben even rust: 3 augustus wordt de halve finale gespeeld, maar de euforie in het land groeit.

Weekendprogrammering RTL onder het miljoen

RTL 4 zet tijdens de zomer ook in de weekends in op oude successen. Maar al die herhalingen zorgen er wel voor dat de zender zelfs op zaterdagavond niet boven het miljoen komt. Een kijkcijferkanon als Ik hou van Holland komt met 935.000 kijkers in de buurt en dierenquiz Het zijn net mensen doet 't ook niet slecht met 890.000 kijkers, maar een vetpot is het niet. Twitterende kijkers maken er desondanks het beste van.

Andries geen hit

Niet dat het hebben van een nieuw programma per definitie kijkers oplevert. Tot die conclusie komt Andries Knevel ongetwijfeld: het kersverse Toen was geloof heel gewoon scoort in de vooravond van NPO 2 een belabberde 94.000 kijkers, en dat terwijl het tussen 't WK Zwemmmen en het Acht uur journaal stond geprogrammeerd. 

Meer over:

Reageren