De TV van gisteren: 2 miljoen zien Oranje winnen

8 oktober 2016 08:02 | kijkcijfers | Door Televizier

Voetbalfans konden hun lol op dankzij de WK kwalificatiewedstrijd tegen Wit Rusland. Ruim 2 miljoen kijkers zagen hoe Oranje met 4-1 in de Kuip drie punten pakte.

De match was voor de verandering eens ouderwets spannend. De Wit-Russen gaven zich in de eerste helft nog niet gewonnen, waardoor de score na 45 minuten op 2-1 stond. De ploeg van bondscoach Blind walste echter over hun tegenstanders heen na de rust. Een prima prestatie en met drie punten op zak is de WK kwalificatie een stap dichterbij.

Al is niet iedereen altijd even tevreden.

Superkids onder het miljoen

Voetbal trok heel wat kijkers weg bij andere zenders. RTL 4 leek daar met name last van te hebben, de tweede halve finale van Superkids dook onder het miljoen. Met 919.000 kijkers belandde de avondvullende show op de 14e plek in het kijkcijferklassement. Het was vooral treurig toen het achtjarige turntalent Redouan met tranen in zijn ogen naar huis werd gestuurd.

Liveshows Next Boy/Girl Band matig van start

Ook SBS 6 voelde de effecten van voetbal op primetime. De eerste liveshow van The next boy/girl band wist slechts 361.000 mensen te bereiken, de afgelopen weken scoorde de talentenjacht zo'n 100.000 extra kijkers te trekken. Tijdens de show werden de namen voor de nieuw te vormen bands bekend gemaakt.

Meer over