De kijkcijfers van vrijdag 3 juli 2020

De TV van gisteren: 2 voor 12 doet lekker mee

4 juli 2020 08:50 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Peter R. den Boef
Op vrijdag zit Nederland traditiegetrouw voor de buis, maar gisteren viel dat vies tegen. Naast het NOS journaal had alleen 2 voor 12 meer dan een miljoen kijkers en daarmee zit het lekker bij de bovenste twee.

De quiz met Astrid Joosten, waarin we vaker 'dat zoeken we even op' horen dan tijdens een les geschiedenis, deed het met 1.067.000 kijkers heel behoorlijk. Op Twitter werd het team van radio-dj's behoorlijk aangepakt, omdat ze volgens de achterban van 2 voor 12 niet heel veel wisten. Maar ze haalden maar mooi de tweede ronde.

Amusement

Naast de mooie cijfers van 2 voor 12 moest We want more op SBS6 behoorlijk inleveren. De talentenjacht die in de eerste weken nog meer dan een miljoen kijkers trok, bleek vrijdag op 836.000 kijkers steken. Daarmee was het wel met afstand het best bekeken programma van SBS6, maar echt blij zal John de Mol er niet van worden. Twitterend Nederland werd niet blij van het feit dat de juryleden alweer dezelfde kleding droegen. Maar dat is makkelijker met monteren he.

Talkshows

De talkshows deden het ook behoorlijk minder. Best bekeken was Op1, maar met 793.000 kijkers is dat ook weleens beter geweest. Beau volgt met 662.000 kijkers, waar het overigens behoorlijk mis ging tussen Peter R. de Vries en AD-journalisten Yelle Tieleman en Jens Olde Kalter, op gepaste afstand. Margriet van der Linden werd met haar ook niet echt hartelijk uitgezwaaid. Er keken slechts 626.000 mensen naar de finale van dit seizoen.

Meer over