De kijkcijfers van vrijdag 17 december

De TV Van gisteren: 2,5 miljoen kijkers voor finale The Masked Singer

18 december 2021 09:34 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
De grote finale van The Masked Singer trok vrijdagavond een slordige 2,5 miljoen kijkers.
Daarmee is The Masked Singer vanzelfsprekend het best bekeken programma van de avond en scoort het ongeveer net zoveel kijkers als de halve finale (2,6 miljoen). In deze finale werd bekend welke bekender Nederlander het programma won. Vier overgebleven kandidaten begonnen aan deze afsluitende aflevering op RTL 4.

De Slimste Mens

Het amusementsprogramma dat na The Masked Singer het best scoorde is natuurlijk De Slimste Mens (NPO 2). Naar de vijfde aflevering van het nieuwe seizoen keken 1,22 miljoen mensen. Wat verder opvalt is dat de talkshows het vrijdagavond erg goed deden. Dit had vermoedelijk onder meer te maken met het onderwerp: corona. Op1 had de hele uitzending ingeruimd voor de oprukkende variant en daar keken 993.000 mensen naar. Beau (RTL 4) kon rekenen op 1,05 miljoen belangstellenden.

SBS 6 met Lang leve de liefde

SBS speelde weer een bescheiden rol op de vrijdagavond. Het best bekeken programma was Lang leve de liefde. Er stemden 521.000 mensen op af. Voor Veronica Inside op Veronica is ook weleens wat meer belangstelling geweest: 434.000 mensen keken.

André Rieu

Naast talkshow Op1 deed NPO 1 het zaterdagavond met een kerstvoorstelling van André Rieu. Er keken in totaal 913.000 mensen. Op dezelfde zender moest het doen met 578.000 belangstellenden. 

Meer over