Wie is de mol?

De TV van gisteren: 2,5 miljoen kijkers voor finale WIDM

27 februari 2022 09:22 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Nog een aflevering en dan is NPO 1 zijn kijkcijferkanon op de zaterdagavond kwijt: Wie is de Mol? beleefde zaterdagavond de finale en op 5 maart komt het programma nog een keer terug om de mol te onthullen.
Naar de finale keken in totaal 2,54 miljoen mensen. Dat is overigens een laagterecord voor dit seizoen. Naar de halve finale van vorige week keken nog 2,64 miljoen mensen. De grote vraag is nu natuurlijk: wie is de mol? Dat wordt pas volgende week bekendgemaakt in de ontknoping van dit 22e seizoen, maar op Twitter wordt nog altijd lekker gespeculeerd.

Hazes is de basis

SBS 6 pakte zaterdagavond uit met een nieuw programma: Hazes is de basis. Jeroen van der Boom is de presentator en diverse Nederlandse artiesten maken hun opwachting om liedjes van André Hazes te zingen. De eerste aflevering vinden we terug op de 22e plek in de kijkcijferlijst: er keken 487.000 mensen. Hoge bomen, eveneens gepresenteerd door Van der Boom, trok op dezelfde zender 897.000 kijkers. De zoon van Frans Bauer zong daarin een lied voor zijn vader.

Weet ik veel

RTL 4 doet het op de zaterdagavond gewoon prima en dat heeft met name te maken met Weet ik veel. Er keken in totaal 1.09 miljoen mensen naar het programma. Op NPO 1 was er natuurlijk Matthijs gaat door, waar een miljoen mensen naar keken. Naar de samenvattingen van de Eredivisie keken ongeveer net zoveel mensen. Moltalk (NPO 3), de nabeschouwing van Wie is de mol? kon rekenen op 915.000 kijkers.

Meer over