De kijkcijfers van zaterdag 29 juni 2019

De TV van gisteren: 2.7 miljoen zien Oranje de halve finale halen

Ondanks het prachtige zomerweer zaten maar liefst 2.7 miljoen voetbalfans 's middags voor de buis om te zien hoe Oranje won van de Italiaanse ploeg.

Een topprestatie, ook wat kijkcijfers betreft. De Oranje Leeuwinnen schrijven geschiedenis door voor het eerst de halve finale van een WK te bereiken en NPO 1 vaart er wel bij. Zo scoorde de middageditie van Studio France nog eens 2.5 miljoen kijkers en ook in de avond deed de publieke omroep dankzij voetbal goede zaken. De match tussen Duitsland en Zweden was goed voor 1.2 miljoen kijkers. Tussen al het voetbalgeweld door wist Floortje naar het einde van de wereld in de herhaling nog eens 610.000 kijkers te bedienen.

RTL 4 in zwaar weer

Het succes van de Oranjevrouwen en de vraag wie ze in de halve finale gaan treffen had z'n uitwerking op zenders waar geen voetbal te zien was. RTL 4 had het zwaar: paradepaardje Ondertussen in Nederland dook voor het eerst onder de half miljoen grens om uit te komen op 426.000 kijkers en weinig positieve tweets. Bankgiro miljonairs deed het met 687.000 beter, maar ook weinig spectaculair.

SBS sterker op primetime

De dip van RTL was in het voordeel van SBS dat voor het eerst sinds lange tijd beter scoorde op de primetime zaterdagavond dan haar grootste, niet-publieke concurrent. Thank you for the music kwam uit op 463.000 kijkers en bekleedt daarmee de achtiende plek in de kijkcijfer top 25. Ook het bescheiden aantal tweets dat aan het programma werd gewijd waren over het algemeen zeer positief. Maar de opleving was van korte duur, na de muziekquiz zakte de zender weer in met 219.000 kijkers voor Zoek de fouten.

 

Meer over:

Reageren