De TV van gisteren: 3,1 miljoen zien België ten onder gaan

Het is de best bekeken EK voetbalwedstrijd tot nu toe met 3,1 miljoen kijkers. Maar Nederlanders die voor de Belgen wilden juichen kwamen bedrogen uit.

België kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en verloor kansloos met 2 - 0 van de slimme Italianen. Dat was vanzelfsprekend een teleurstelling voor onze Zuiderburen.

Studio France

In de studio van Studio France (1,9 miljoen kijkers) was de Vlaamse zanger Milow te gast ter verhoging van de feestvreugde. Maar hij was na het verlies zo zuur dat hij een flinke sneer uitdeelde aan zijn gastheren.

De kijkers hadden ook gratis en voor niets een tip voor de NOS dat als extraatje Bert Maalderink en Tom Egbers naar de wedstrijd van de Belgen had gestuurd.

Gênante tanden

Natuurlijk was er meer dan alleen voetbal op tv, maar dat scoorde toch een stuk minder dan het gebal in Frankrijk. GTST deed het nog wel prima met 1,5 miljoen kijkers, RTL Late Night scoorde 788.000 liefhebbers en Gênante tanden ging weer eens niet zo lekker met 578.000. In dat programma kreeg Nermin een nieuw gebit. Het eerste was hij verloren door een granaat in de Balkan-oorlog.

Reageren