De TV van gisteren: 3.5 miljoen kijkers voor Duitsland - Italië

3 juli 2016 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

De halve finale van het EK voetbal is met een monsterscore van 3.5 miljoen kijkers het best bekeken programma van de dag. De match tussen Duitsland en Italië was dan ook bloedspannend.

Spannend maar ook avondvullend. Na 90 minuten was het 1-1 en ook de verlenging kon daar geen verandering in brengen. De Duitse ploeg voerde de druk op en dreef het afgepeigerde Italiaanse elftal in het nauw, maar wist niet te scoren. Daardoor kwam het aan op strafschoppen en was het Hector die met een eindscore van 6-5 de Duitsers de finale in schoot.

Avondetappe bescheiden van start

Naast het EK kent Frankrijk nog een ander sportevenement van wereldklasse: de Tour. De tocht der tochten ging gister officieel van start in Mont Saint Michel. De proloog werd uiteraard besproken in de eerste aflevering van de vernieuwde Avondetappe. Een relatief bescheiden 589.000 kijkers zagen op de late avond hoe Herman van der Zandt en Dione de Graaff het er vanaf brachten. Op Twitter was men voorzichtig positief, al wordt Mart Smeets gemist.

Mooie cijfers voor Nederland verhuist

In de luwte van de vooravond ging op NPO 1 het nieuwe realityprogramma Nederland verhuist van start. In de show worden gezinnen gevolgd die om de meest uiteenlopende redenen binnen ons land van woning wisselen. Uiteraard gaat dat nooit zonder slag of stoot, zo zagen 645.000 mensen hoe Erik en Heeltsje uit ecologisch oogpunt hun rijtjeshuis verruilden voor een permanent verblijf in een paar oude caravans in de bossen. Twitteraars hadden er geen goed woord voor over.

Meer over