De TV van gisteren: 3.5 miljoen kijkers voor EK uitschakeling IJsland

4 juli 2016 07:54 | kijkcijfers | Door Televizier

De sportzomer is losgebarsten: zes van de tien best bekeken programma's gingen zondag over sport. Topper was de EK kwartfinale Frankrijk - IJsland, goed voor 3.5 miljoen kijkers.

Maar echt spannend was die match niet te noemen. IJsland mag dan wel een van de verrassing van het toernooi zijn, de publiekslieveling kon echt niet op tegen gastland Frankrijk dat de underdogs zonder al teveel moeite met 5-2 van het veld veegde. De winst lag dus voor de hand, maar stiekem werd op een wondertje gehoopt.

Mooie score voor Max Verstappen

Er was meer sport. De tweede etappe van de Tour de France werd verreden en was goed voor 736.000 kijkers. De Avondetappe groeide iets op haar tweede dag: 642.000 mensen zagen het napraatprogramma. ZiggoSport wist dankzij de knappe tweede plek van Max Verstappen bij de Grand Prix van Oostenrijk het kijkcijferklassement te halen. 663.000 fans zagen de race.

Dus ik ben

Dwars door de sportzomer heen ging journalist Stine Jensen op zoek naar zichzelf in de NPO 2 documentairereeks Dus ik ben215.000 kijkers zagen de laatste aflevering waarin Stine onder meer afreisde naar Zuid-Korea. Daar is een bizarre vorm van therapie ontwikkeld die schijnt te helpen tegen zelfmoordneigingen. Mensen worden in een doodskist gelegd die ook nog eens wordt dichtgetimmerd zodat de ervaring levensecht wordt. 

Meer over