De TV van gisteren: 3,6 miljoen mensen zien Ajax verliezen

25 mei 2017 08:46 | kijkcijfers | Door Televizier

© Pro Shots / Stanley Gontha

Het zal geen verrassing zijn dat Nederland gisteren massaal heeft afgestemd op de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Naar de wedstrijd op RTL 7 hebben ruim 3,6 miljoen mensen gekeken.

Helaas voor alle kijkers liep de wedstrijd niet zoals men gehoopt had. Ajax verloor kansloos met 2-0 van de Engelse ploeg en moest genoegen nemen met de tweede plaats in het miljoenenbal. Op Twitter overheerst met name trots.

Nabeschouwing

Ook het napraten over de wedstrijd op RTL 7 werd erg goed bekeken. Van de 3,6 miljoen kijkers bleven ruim 2,7 miljoen mensen hangen om het analyseren met Aad de Mos, Frank de Boer en Wilfred Genee te beluisteren. Ook waren er natuurlijk interviews met spelers. Een vraag van de interviewer aan Ajax-speler Davy Klaassen viel niet zo goed bij het Nederlandse publiek.

Pauw

Was er dan nog wat anders dan voetbal? Niet zoveel eigenlijk. Bij Pauw zaten Vigo Waas, Wim Kieft en Roos Schlikker aan tafel die wat vertelden over de wedstrijd. De talkshow trok 872.000 kijkers. Op Twitter ging het met name over het taalgebruik van Kieft.

Meer over