Kijkcijfers van dinsdag 9 juli 2024

De TV van gisteren: 3,9 miljoen kijkers zien Spanje overtuigend naar finale EK gaan

10 juli 2024 09:24 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Twee grootmachten namen het tijdens het EK in Duitsland tegen elkaar op. Het Frankrijk van Mbappé delfde overtuigend het onderspit. De haantjes verloren met 2-1 van de Spanjaarden.

Frankrijk speelde het hele toernooi al als een natte krant en dinsdag ging het maar mondjesmaat beter. De Spanjaarden lieten nog maar weer eens zien dat er met hen niet te spotten valt. De zestienjarige Lamine Yamal van FC Barcelona maakte het winnende doelpunt (en een prachtig exemplaar bovendien) en is daarmee de jongste doelpuntenmaker op een Europees Kampioenschap voetbal ooit. Bijna 4 miljoen mensen zagen het gebeuren en daarmee is Spanje tegen Frankrijk de best bekeken wedstrijd na de wedstrijden van Oranje. 

Studio Fussball

1 miljoen kijkers bleven na de wedstrijd zitten om naar Studio Fussball te kijken met Sjoerd van Ramshorst. Dat zijn er een paar meer dan Vandaag Inside Oranje waar 831.000 mensen voor inschakelden. Bij Studio Fussball trok vooral Guus Hiddink de aandacht met zijn kledingkeuze. 

KVWeetjes

Waar dan weer niemand naar keek is de serie Dertigers waarvan dinsdag de tweede aflevering werd uitgezonden op NPO3. De nieuwe versie van de oude hit haalt niet eens de top 100. Dat lukte Het Kinderziekenhuis wel, 526.000 mensen zetten hun televisie op RTL 4. Nog meer deden dan voor KVWeetjes, een spin-off van Keuringsdienst van Waarde. 677.000 kijkers zagen het programma gisteren in de vooravond op NPO1. De aflevering ging over bananen.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over