Kijkcijfers donderdag 16 mei 2019

De TV van gisteren: 3 miljoen kijkers voor Duncan Laurence in tweede halve finale

Half Nederland zat donderdagavond voor de televisie om te kijken hoe Duncan Laurence het ervan af bracht in de tweede halve finale op het Eurovisie Songfestival. 3 miljoen mensen zagen dat hij op dreef was.
3 miljoen is meer dan vorig jaar toen Waylon voor Nederland aantrad. Hij trok in 2018 2,6 miljoen kijkers in zijn halve finale. Duncan deed het goed, hij was een van de weinige zuiver zingende kandidaten.

Er waren wel kijkers die vonden dat de act van Duncan iets spannender zou kunnen. 

Pauw

Het was een en al Songfestival dat de klok sloeg donderdag. Op weg naar het Songfestival trok 1,7 miljoen kijkers en naar Pauw, waarin het Songfestival uitvoering werd besproken met Gerard Joling en Jamai keken 1,3 miljoen mensen.

De zwakste schakel

De andere programma's hadden wat betreft kijkcijfers natuurlijk te lijden onder het Songfestivalgeweld. Van der Vorst ziet Sterren op RTL 5 trok 626.000 kijkers en Beste kijkers op dezelfde zender kwam niet verder dan 496.000. World's best op SBS 6 ging helemaal de afgrond in met slechts 144.000 kijkers. De zwakste schakel deed het op de late avond op RTL 4 iets beter met 319.000 kijkers. Maar de kandidaten waren niet in topvorm. 

Meer over:

Reageren